Hrady.cz
Hradiště nad řekou Jizerou z období přelomu bronzové a železné doby ohraničené dvěma dodnes viditelnými valy.
teréní náznaky zbytků hradiště
Graficke pismenko Hradiště Písková Lhota 1 (nad Vlčím dolem, nad Obřím dolem) z pozdní doby bronzové a starší doby železné (halštatské) bylo datováno zjišťovacím archeologickým výzkumem valů a příkopů - provedl ho v roce 1955 J. Rataj.
V. Čtverák, M. Lutovský, M. Slabina, L. Smejtek - Encyklopedie hradišť v Čechách - Libri, Praha 2003, 8.3. 2007

popis

Hradiště stávalo na trojúhelníkovité ostrožně nad řekou Jizerou cca 3 km jižně od Pískové Lhoty. Západní strana strmě spadá do říčního údolí (převýšení je až 55 metrů), jižní stranu ohraničuje rokle Obří důl a na severovýchodě chránily ostrožnu dvě linie opevnění. Vnější rovný val s vnějším příkopem dlouhý přes 200 metrů se na severovýchodě půlkruhovitě stáčí nad řeku. Je přes metr vysoký a 7–8 metrů široký. Vnitřní nižší val do oblouku je asi

hradiště
     Mladá Boleslav  (MB)