Hrady.cz
R.1711 postavena první lázeňská budova. Ve třicátých letech 20.stol. vznikla řada lázeňských staveb, funkcionalistická lázeňská budova Bečva, sanatoria Moravan, Janáček, lázeňské domy Lesanka, Praha, Ostravanka,Slovenka, Milena, Vlasta a Radost.
Graficke pismenko Lázně Teplice nad Bečvou, jedny z nejstarších lázní na Moravě, působí příjemným dojmem. Za zhlédnutí určitě stojí celý park, Zbrašovské Aragonitové jeskyně a lázeňské domy, které vás už vítají při příjezdu. Na místo se lze dopravit vlakem na nádraží Hranice na Moravě (vedení láznínedoporučují jet dál až na stanici Teplice n. Bečvou), pak autobusem (MHD č. 2 nebo autobus směr Soběchleby) z AN Hranice (nachází se 200m od vlakové stanice). Parkoviště pro osobní automobily se nachází pod LS Janáček anebo pro pacienty lázní je parkoviště u LD Praha. Nejkrásnější lázně jsou na jaře, kdy celý park voní květy.
Lukáš Janeček, www.ltnb.cz-vlakové a autobusové spojení, 26.7. 2006

Lázně Teplice nad Bečvou
    Jižně od Hranic na levém břehu řeky Bečvy, je obec Teplice, známá svými minerálními aragonitovými prameny. Ty jsou využívány od 2.pol. 16. století. Zakladatelem byl tehdejší majitel panství Jan Kropáč z Nevědomí. Ten nechal roku 1553 vybudovat kamennou nádrž ke koupání, do níž byly svedeny nejvydatnější prameny minerální vody. V roce 1711 byla postavena první lázeňská budova. Ve třicátých letech 20. stol. se voda začala čerpat z vrtů a vznikla

Ivo Rozehnal - Podle knihy Toulavá kamera 3/2006, 29.11. 2006

Přerov  (PR)