Hrady.cz
Zřícenina hradu založeného ve 14. stol. Vilémem, synem pána Děpolta ze Zbiroha. Od roku 1600 se uvádí již jako pustý. V r. 1658 na císařův příkaz byl hrad Sklála pobořen, aby nemohl sloužit jako opěrný bod nepříteli.
Graficke pismenko Vydáte-li se na hrad Skála nedaleko Přeštic, neopomeňte fakt, že hrad Skála je vyhlášeným rejdištěm a že se nedoporučuje zůstávat přes noc. My jsme nevědomi tohoto faktu na hradě přespávali a moc jsme se nevyspali, neboť stále byly slyšet podivné zvuky. Vřele se doporučuje před setměním odejít.
28.5. 2002

historie

Mezi vesnicemi Radkovici, Zálesím a Libšteinem vystupuje od břehu Horšického potoka výšina táhnoucí se od severovýchodu k jihozápadu, větším dílem porostlá lesem, který se nazývá Černým lesem. Zvláštností její jsou skaliska buližníku, neb i jednotlivé kameny z povrchu vystupující. Hřeben návrší hned od počátků jeho jest bradlem táhnoucím se směrem již dotčeným, úzkým a celkem příkrým, ač jsou místa, kde spadající sutiny utvořily aspoň obstojný

August Sedláček, Hrady, zámky a tvrze Království českého (kn. 9), 23.8. 2002
    Hrad Skála
    Hrad Skála stával na posledních dvou výstupcích táhlého hřebenu mezi vesnicemi Radkovicemi a Zálesím nad Horšickým potokem. Horní hrad, chráněný kruhovitým valem, se skládal ze dvou částí. Za malým předhradím stávala čtverhranná věž, za ní byla do skály vytesána brána, na kterou navazovala obytná budova v podobě dvou věžovitých křídel. Mezi nimi stával palác. Z těchto staveb se nezachovalo téměř nic. Dolní hrad byl postaven na nedalekém východně

Kol.: Hrady, zámky a tvrze v Čechách, na Moravě a ve Slezsku IV., Západní Čechy, Nakladatelství Svoboda, Praha 1985, aktualizováno, 7.9. 2008

Plzeň-jih  (PJ)
    Přeštice