Hrady.cz
Novobarokně - secesní stavba s věží z let 1901 až 1903 postavená na místě starších radnice ze 16. století. Spolu s přiléhající spořitelnou tvoří dominantu krnovského Hlavního náměstí.
Pohled na východní radniční křídlo s typickou věží
Graficke pismenko Městská radnice na Hlavním náměstí pod číslem popisným 96, stávala v minulosti v západním čele Dolního náměstí. Krnov a převážně jeho historické jádro bylo na konci 2. světové války vážně postiženo. Zmizely celé bloky budov. Z několika uliček a náměstí tak vznikl dnešní jednotný prostor Hlavního náměstí. Zbyl jen blok radnice a spořitelny budov ve středu plochy náměstí. Radnice je relativně novostavbou. Byla vystavěna v letech 1901 až 1903 v tehdejší době populárním neobarokním slohu se secesními detaily na místě původní renesanční radnice ze 16. století. Stavba byla realizována Ernstem Latzelem a Aloisem Geldnerem podle projektu Moritze. ...
Jan P. Štěpánek podle více materiálů (např.: K. Kuča: Města a městečka v Čechách, na Moravě a ve Slezsku, Libri, Praha 2000), 27.11. 2006

Bruntál  (BR)
    Krnov