Hrady.cz
Studánka z roku 1935 je i pomníkem věnovaným ptactvu. Na portálu je nápis z knihy od A. Muntheho: "Vím jistě, že všemohoucí Bůh ptáky miluje, jinak by jim nebyl dal křídla, jako dal svým vlastním andělům".
Ptačí svatyně
Graficke pismenko Studánka jež je i pomníkem věnovanému ptactvu se nachází na žlutě značené turistické cestě asi 0,5 km od městské části Adamova Ptačiny při silnici na Útěchov. V horní části kamene jsou zobrazeny v ovále dvě sýkorky a pod obrázkem je vytesána citace z Knihy o životě a smrti od A. Muntheho: "Vím jistě, že všemohoucí Bůh ptáky miluje, jinak by jim nedal stejná křídla jako dal svým andělům." Studánka byla postavena v roce 1935.
Lucie Nováková, 11.10. 2006

Blansko  (BK)