bunkry

soustava bunkrů mezi Rychtářovem, Pařezovicemi a Lhotou
Z části přístupné a z části nepřístupné objekty cvičného opevnění vybudovaného po roce 1935 a později za 2. světové války i Němci na části uzemí nuceně vysídlené Drahanské vrchoviny.
Bunkr
Bunkr u Rychtářova
Graficke pismenko Bunkry se nacházejí v oblasti Drahanské vrchoviny v okolí vsí, které těsně sousedí s nepřístupným vojenským výcvikovým prostorem Vyškov - Dědice. Leží v polním terénu kolem cykloturistické trasy 5029, která vede z Vyškova přes Lhotu na Rychtářov.
Jan Celý, 13.10. 2006

Bunkry u Rychtářova
    Roku 1935 byla v lesním komplexu severně od Vyškova zřízena vojenská střelnice, kterou po okupaci Čech a Moravy převzala německá armáda, která zde zřídila praporčickou školu německých tankových vojsk. Roku 1940 bylo rozhodnuto, že tato střelnice bude rozšířena o další obydlená území na Drahanské vrchovině. Skutečným záměrem Němců však bylo nucené vysídlení tamního obyvatelstva a vytvoření německého koridoru, který měl propojit německé ostrůvky

pevnost, bunkr
     Vyškov  (VY)