Hrady.cz
Arnošt de Suys v 1.pol.17.stol.na místě původní tvrze vystavěl barokní zámek. R.1676 tehdejší majitelé Pöttingové provedli velké úpravy, přistavěli druhé patro a nové jižní křídlo. V zámecké věži postavena kaple sv. Mikuláše.
Zámek Tupadly
Graficke pismenko První zmínka o vsi Tupadly pochází z roku 1212. Barokní zámek v podobě, kterou získal po přestavbě z druhé pol. 17. stol. stojí v centru obce. Zámku vévodí mohutná věž, postavení nad hlavním vchodem do zámku.
Zámek je v současné době v soukromém vlastnictví a veřejnosti není přístupný. Zámek patří k chráněným kulturním památkám.

historie

V první polovině 14. stol se v Tupadlech připomíná tvrz, kterou vlastnili vladykové z Tupadel Tvrz stávala v místech nynějšího zámku. Z pozdějších majitelů vlastnili tvrz Jan z Dlouhé Vsi, bratři Lukavičtí z Lukavce, Bernart Žehušický z Nestajova a čáslavská obec. Po bitvě na Bílé Hoře byl Tupadly čáslavským konfiskovány a v roce 1627 prodány Marii Magdaléně Trčkové z Lobkovic a na Opočně. I jí byly Tupadly konfiskovány a v roce 1635 je císař

tvrz přestavěná na zámek
     Kutná Hora  (KH)