Hrady.cz
Ve 14. stol. je zde připomínána tvrz. V r. 1583 postaven na jejím místě zámek. Okolo r. 1770 k hlavnímu křídlu přistavěno křídlo barokní. V r. 1808 zámek upraven do dnešní podoby. Je to jednopatrová budova s půdorysem písmene L a mansardovou střechou.
Všechovice
Celkový pohled na přední průčelí zámku
Graficke pismenko Obec se nachází 9 km severovýchodně od Bystřice pod Hostýnem. Je dostupná autobusem z Hranic na Moravě. Zámek stojí na křižovatce cest uprostřed vsi. Ze dvou stran je obklopen parkem.
Jan Holeš, 16.9. 2006

historie

Ves se poprvé zmiňuje v r. 1281. Od r. 1317 až do r. 1869 byla biskupským lénem. Ve 14. století se připomíná tvrz, jejíž majitelé se často střídali. V r. 1583 koupil ves s tvrzí Jan starší Želecký z Počenic. Ten dal vystavět na místě tvrze zámek. Hlavní obdélníková budova byla postavena kolem r. 1600. Kolem r. 1770 bylo k hlavnímu renesančnímu traktu přistavěno barokní křídlo vedoucí do parku. V r. 1808 byl zámek upraven přibližně do dnešní

Kol.: Hrady, zámky a tvrze v Čechách na Moravě a ve Slezsku - Severní Morava, Svoboda, Praha 1983., 16.9. 2006