rozhledna Mostka

Mostná hora
Rozhledna postavena r. 1910 podle návrhu architekta Krause. Od r. 1955 ve vlastnictví RaJ. V r. 1990 navrácena městu a zprivatizována. R.1992 kompletně rekonstruováno a zpřístupněno.
Graficke pismenko Rozhledna s restaurací se nachází na mírném návrší na severním okraji Litoměřic. Dostaneme se k ní odbočkou z ulice Fillova. Stromy z tohoto vrchu byly použity na stavbu mostu přes Labe-odtud název Mostná hora.
Rozhledna je vysoká 20 m. Vyhlídková plošina je ve výšce 16 m a vyšlapeme k ní 96 schodů.
Vladimír Studecký, 5.9. 2006

historie

Rozhledna byla postavena r. 1910 podle návrhu architekta Krause. Po 2.světové válce ji vlastnilo město, od r. 1955 pak RaJ Ústí nad Labem. V roce 1990 byl objekt navrácen městu, které ho posléze zprivatizovalo. Nový majitel provedl roku 1992 kompletní rekonstrukci a restauraci s rozhlednou zpřístupnil.

věž
    rozhledna