Hrady.cz
Hrad neznámé polohy, podle něhož se psal v l. 1284–1297 Ondřej z Kavčí Hory, předek pánů z Dubé. Stával někde v okolí Líšna, které bylo rovněž majetkem pánů z Dubé. V r. 1544 se zde uvádějí pusté vesnice Kavčí Hora, Kajšovka.
Graficke pismenko Kavčí hora, též Kavčí vrch je dnes název táhlého vrchu v tzv. Líšenských horách (východně a jihovýchodně nad Bystřicí u Benešova). Stará místní tradice sem umísťuje hrad zvaný Kavčí Hora, podle něhož se psal v l. 1284–1297 Ondřej z Kavčí Hory, předek pánů z Dubé. Později patřila zdejší krajina k hradu Léštnu (nyní Líšno), který byl rovněž majetkem pánů z Dubé. Bližší osudy hradu Kavčí Hora nejsou známy. V r. 1544 se na panství Léštnu uvádějí pusté vesnice Kavčí Hora, Kajšovka – snad stály na místě někdejšího hradu.

zaniklý
    není známo