Hrady.cz
Historie kostela spadá do roku 1300 kdy byl vystavěn původní kostel. V 16. století proběhly stavební úpravy, které pokračovaly po roce 1690. V druhé polovině 18. století byla u kostela prodloužena loď a proběhly další stavební úpravy.
Kostel spolu s márnicí
Graficke pismenko Obec Skorkov leží asi 14 kilometrů od Benátek nad Jizerou. Kostel se nachází na mírném pahorku na místě bývalého hřbitova, který není dnes již skoro zřetelný. Na vedlejším pozemku je zachovalá zvonice. Hned vedle kostela stojí bývalá márnice. Kostel spolu s márnicí a zvonicí jsou v perfektním stavu. Jsou nově opraveny a mají novou fasádu.
Aleš Marek, 5.9. 2006

historie

Kostel byl vystaven někdy okolo roku 1300 a v 16. století proběhly rozsáhlé stavební úpravy. Po roce 1690 pokračovaly přestavby. V druhé polovině 18.. století byl kostel prodloužen a proběhly další přestavby. Budova je jednolodní, obdélníková, se čtvercovým presbytářem a s přilehlou sakristií na severní straně. Fasády jsou členěny pilastry a lozeny, v závěru kostela je původní okno s jednoduchou kružbou. Presbytář je sklenut žebrovou křížovou

Aleš Marek /Umělecké památky Čech, svazek třetí. Československá akademie věd spolu s Ústavem teorie a dějin umění. V roce 1980 vydala Academia., 5.9. 2006

Mladá Boleslav  (MB)
    Skorkov