Hrady.cz
Tvrz připomínána až v r.1581. Koncem 17.st. postaven barokní zámek. R.1824 přestavěn, průčelí budovy dostalo empírové fasády. Po r.1989 zámek prodán soukromým držitelům. Objekt nebyl udržován. V r.2004 se část zřítila a byla provedena jeho demolice.
Zámecká budova od jihovýchodu. Stav z r. 1985. Foto J. Úlovec
Graficke pismenko Obora, část obce Chomutice leží 8 km západně od Hořic. Zámek stával ve východní části osady Obora.
V současné době již zámek neexistuje, v roce 2004 byla provedena úřední demolice. Bývala to jednopatrová budova obdélníkového půdorysu s valbovou střechou. Rovněž bývalý zámecký park je značně zdevastovaný.

historie

V místech dnešní Obory stávala ves Radeč, z níž pocházel význačný zemanský rod Radečských z Radče. Tvrz se zde výslovně připomíná až v r. 1581. R. 1623 koupil dvůr a ves Radeč Albrecht z Valdštejna a založil na pozemcích náležejících k Radči rozsáhlou oboru určenou pro chov hřebců. Tvrz se změnila v hospodářskou budovu, náležející jako součást dvora k hřebčinci. Po konfiskaci statků Albrechta z Valdštejna byla v r. 1635 obora u Radče darována

zaniklý
     Jičín  (JC)