Hrady.cz
Mohutný most v anglickém parku dobříšského zámku - vystavěn 1864 ze strusky zpracovávané v nedaleké Staré Huti. Délka 36m, výška 7,1m, rozpětí oblouků 7,5m.
Graficke pismenko Při návštěvě dobříšského zámku by vám nemělo ujít několikero zajímavých místeček přilehlého – a volně přístupného – anglického parku shluklých kolem tzv. Čertova mostu. Kromě nedalekého výhledu směr hrad Vargač (pohled od jihu; výrazně lepší viditelnost je v zimních měsících) je to zajímavá skalní místnůstka přístupná od mostu po cestičce klikatící se svahem severozápadně. Most samotný je velice pozoruhodné dílo. Přes jeho mohutnost nese pouze nevýznamnou cestičku (vedoucí severně ke zmíněné vyhlídce), a to již od roku 1864; tehdy byl vystavěn z poněkud neobvyklého, ale vzhledem k nedalekému zpracovávání železné rudy ve Staré Huti pochopitelného materiálu – ...

most
     Příbram  (PB)