Hrady.cz
Terénní pozůstatky okrouhlého tvriště obehnaného mělkým příkopem a valem v lužním lese při Labi. Ještě v 19. století zde byly viditelné pozůstatky zdiva.
Tvrziště na břehu mrtvého ramene řeky Labe.
20.7. 2006

turistické

Nalézt tvrziště v lužním pralese přírodní rezervace Černínovsko není vůbec snadné. Předkládám tedy tuto pomůcku: cestu zahájíme u místní hasičské zbrojnice, která se nachází nedaleko libišského gotického kostela. Odtud je tvrziště vzdáleno asi 872 metrů. Po cestě mezi domy projdeme od zbrojnice 140 metrů a ocitneme se na můstku přes strouhu. Odtud pokračujeme po polní cestě a po 170 metrech dojdeme k železné závoře. Lesní cesta se v dalším úseku

20.7. 2006

Z historie:
    Tvrz nebyla vystavěna v obci, ale na břehu tehdejší řeky Labe. Zda tímto činem vlastník sledoval nějaký větší cíl není zřejmé. V údolní nížině se do dnešních dní nalézá nevýrazný pahrbek. Archeologickým průzkumem bylo zjištěno, že se nejedná o přírodní tvar, nýbrž o navezený materiál. Tvrziště mělo až do 19.století zachováno zdivo. Dne je zde k vidění komolý kužel o horním průměru 5 a dolním 12 metrů. Jádro tvrze je obklopeno mělkým příkopem a

Mělník  (ME)
    Libiš