Hrady.cz
Skromná zřícenina hradu. Založen před r. 1363 pány ze Šanova, páni ze Šprymberka zde sídlí do husit. válek. Po r. 1464 Janem z Doupova připojen k Petrohradu, 1483 uváděn jako pustý. Dochovány malé zbytky zdí, terénní relikty budov, příkopy a valy.
Vrchol vlčího kopce
Podle informace zde hrad nikdy nestával. I když zde je umístěna cedule KČT.
Místo, kde stával hrad Šprymberk není na Vlčím kopci, ale asi 1km východně od Bílence u místa, kde dnes stojí most.
(více komentář ho Honzy)
19.9. 2002

ŠPRYMBERK HRAD.
    Východně od Bílenec nedaleko silnice Pražské jest Vlčí hora, lesem zarostlá a, jsouc oborou, plotem hrazená. Na výběžku, táhnoucím se od východu k západu, jest hradiště, jež je příkopem od ostatní výšiny odděleno. Zde stával hrad Šprymberk, z něhož však nezbylo nic než něco kopečkův a jam. Neb když se stavěla dotčená silnice, dobyli tu kamení, co mohli; při tom přišli na hrubé zdi a staré sklepy. Zakladatelé dali hradu jméno Springenberg, jež

August Sedláček, Hrady, zámky a tvrze Království českého (kn.14), 20.8. 2002

Hrad Šprymberk stával na úpatí Vlčího vrchu (Vlčího kopce) u obce Bílence. Dnes z něho zbyl jen zarostlý příkop. Kamene ze zříceniny bylo prý využito k stavbě mostu pod vrchem u Bílence. Hrad se skládal z předhradí a z obytné budovy, oddělené příkopem. Z druhé strany byl chráněn skálou, kterou obtékal Chotěšovský potok. Předhradí, chráněné příkopem, bylo asi 25 m široké a 50 m dlouhé a obytná budova asi 17 m široká a 35 m dlouhá. Hrad Šprymberk