Hrady.cz
Nepřístupný zámek přest. z tvrze. Tvrz založena neznámo kdy, přestavěna renesančně. Po r. 1725 postavena kaple sv. J. Nepomuckého, po r. 1792 tvrz přest. na zámek. Neoslohový dvoukřídlý zámek s dvorem a parkem výsledkem přestavby z konce 19. st.
vstupní brána do areálu
Zámek se nachází v jižní části obce. Budovy jsou nepřístupné, do parku je vstup volný.
19.6. 2006

historie

Odlochovice jsou poprvé zmíněny roku 1346 v přídomku jistého Přibyslava erbu lilie. Zda zde v té době již stála tvrz nebo ji postavil Přibyslav či jeho potomci nevíme. Posledním z jeho rodu byl Rynart, který roku 1426 prodal své zboží příbuzným Chvalcovi z Chmelného a Mikšovi z Nosákova. Odlochovice připadly Mikšovi, jehož potomci se nazývali Nosákovci z Odlochovic a Odlochovice drželi přes sto let. Od poloviny 16. století se majitelé Odlochovic

Zany, 19.6. 2006
    O stavebním vývoji odlochovického zámku víme velmi málo. Kdy byla postavena a jak vypadala původní gotická tvrz není známo. Zbytky sgrafit odhalené na fasádě v 70. letech 20. století naznačují nějakou stavení činnost v průběhu renesance, zde připadá v úvahu období před častým střídáním majitelů ve 2. polovině 16. století. Nevíme ani, jak vypadal barokní zámek Záhořských ze Zhoře. Ve 2. polovině 19. století byl kolem zámku zřízen nevelký anglický

tvrz přestavěná na zámek
     Benešov  (BN)