Reliéf částečně setřelého tvrziště, patřící k zaniklé vsi neznámého jména.
Nejzachovalejší, severozápadní část tvrziště
© Roman Řezáč 06/2006
Graficke pismenko Tvrziště se nachází asi 600 m severovýchodně od konce obce Daskabát, zároveň asi 150 m severně od dálnice z Olomouce směrem na Hranice, téměř na okraji částečně vykáceného lesa. Dodnes se zachoval poměrně výrazný reliéf, i když částečně již setřelý. Ten je porostlý vysokými smrky a nízkou zelení, ovšem východní polovina, ta méně zachovalá, díky vykácení konce lesa začíná pomalu zarůstat křovím. Tvrziště má okrouhlý, poměrně pravidelný tvar. V okolním rovinatém terénu byla tvrz z hlediska možného útoku snadno ohrozitelná, přírodou není chráněna na žádné straně. Její obranu tak zajišťoval příkop s vnějším valem. Útržky toho valu jsou patrné na severu ...

historie

Historie zůstává stále zahalena tajemstvím a odvíjí se od přiřazení tvrze k jejímu zázemí a závisí také na upřesnění archeologickým výzkumem.

Olomouc  (OL)
    Další tvrze