Hrady.cz
Na místě původní radnice byla v r.1872 postavena radnice nová ve stylu novogotickém. Na radniční věži umístěna stará rychtářská pečeť a vedle hlavního vchodu do radnice stojí právní sloup, neboli pranýř. V přízemí budovy kanceláře městského úřadu.
Radnice v Hořicích
© Pavel Vítek 10/2007
Graficke pismenko Město Hořice (také se někdy uvádí Hořice v Podkrkonoší) se nalézá 22 km jihovýchodně od Jičína a 25 km severozápadně od Hradce Králové. Leží při silnici I/35 Hradec Králové – Jičín.
Radnice stojí na jižní straně hlavního hořického náměstí, Náměstí Jiřího z Poděbrad.

historie

Na jižní, dolní straně Náměstí Jiřího z Poděbrad stojí novogotická radnice. Postavena byla v roce 1872 podle projektu stavitele Poličanského. Na stejném místě stála i původní, stará hořická radnice. Na radniční věži je umístěna stará rychtářská pečeť města Hořic z roku 1585. Vedle hlavního vchodu do radnice stojí právní sloup, neboli pranýř, pocházející z roku 1736. U pranýře si odpykávali trest lidé, kteří se dopustili nějakého přečinu až do