První zděná stavba v obci pocházející z roku 1789, s památkově chráněným oltářem z roku 1690.
celkový pohled
Římskokatolický kostel sv. Jana Křtitele se nachází v centru obce Nový Hrozenkov, při státní silnici Vsetín - Velké Karlovice, v malém parčíku hned naproti zdravotního střediska a obecního úřadu.
Kostel je jednoduchá jednolodní budova se vstupní věží s hodinami zakončenou "cibulí" a malou zvoničkou na konci stavby. Celý objekt je nevkusně ohozen nestárnoucím břizolitem.
Ondřej Štěpánek, 17.5. 2006

Historie místa
    Samotný vznik obce Nový Hrozenkov se datuje k roku 1649, kdy se se souhlasem tehdejšího majitele vsetínského panství Mikuláše Pazmányho oddělila od obce Hovězí a dostala název "Rozinkow" (nejspíše podle jména Pazmányho manželky Roziny), od počátku 19. století však již jako Nový Hrozenkov. V 17. a 18. století obyvatelé Hrozenkova často čelili útokům Uhrů, v důsledku neustálých třenic o hranice vsetínského panství s panstvím

Zlínský kraj
     Vsetín  (VS)