Hrady.cz
Hrad byl založen v 2. pol. 14. stol. Zajíci z Hazmburka. V roce 1422 byl obsazen husity a krátce nato byl poškozen či úplně zničen. Zbyla jáma sklepení, pozůstatky zdí a základního zdiva.
Přímo nad vesničkou Pihel naleznete terénní nerovnosti po bývalém hrádku stejného jména.
13.5. 2003

Půdorys a dispozice hradu jsou dobře čitelné, ze zdí zbyl ale pouze 1 viditelný fragment.
    Petr Šantrůček, 4.10. 2004

Pihel
    Byl vybudován na vrcholu čedičové kupy převyšující o 45 metrů okolí nejspíš Hynkem Zajícem z Házmburka (†1363), nebo krátce po jeho smrti – první zmínka o hradu je z roku 1396, kdy jej držel Vilém Zajíc, ten je zde doložen ještě v roce 1404. Jeho synové Vilém († před 1407) a Hynek za nejasných okolností hrad přenechali Janu Kepkovi z Chlumu (†1425), který vlastnil i nedaleký Svojkov. V červnu 1422 byl hrad zřejmě ze strategických důvodů

vladimír kotek , 28.2. 2010

nepatrné zbytky zdí