Hrady.cz
Barokní zámek postaven v letech 1656 - 1658 jako novostavba. U jeho zrodu stál František Antonín Josef, hrabě von Holleweil. Ke konci 17. stol. nebo začátkem 18. stol. bylo prodlouženo západní křídlo. Ve 20 stol. vyúžíván jako škola, dnes hotel.
Nádvoří zámku
Zámek je dominantou obce Čechtice a stojí v dolní části náměstí. V současnosti slouží jako **** hotel a kongresové centrum.
Ivo Karkoška, 22.4. 2006

Popis zámku
    Jedná se o barokní trojkřídlou jednopatrovou budovu s průjezdem a balkónem uprostřed středního křídla. Střední křídlo, východní křídlo a část západního křídla snad vznikly v první etapě výstavby zámku. Zbývající část západního křídla je raně barokní a byla postavena později. Místnosti v přízemí jsou klenuty valeně s lunetami. Nádvorní strany křídel zdobí arkády. Nádvoří je na severní straně uzavřeno zdí s branou v jejímž štítě je datace stavby.

L.P. (Kolektiv autorů, Umělecké památky Čech 1, [A/J], Academia), 27.4. 2006
    Historie zámku
    Zámek byl postaven v letech 1656 - 1658 a u jeho zrodu stál František Antonín Josef, hrabě von Holleweil jako novostavba a nebyl nikdy zcela dokončen. Ke konci 17. stol. nebo začátkem 18. stol. bylo prodlouženo západní křídlo. V roce 1766 je uváděn jako majitel panství Karel Josef von Palm-Gundenfingen a po roce 1841 jsou jako majitelé uvádění Auerspergové. Od nich obec zámek koupila v roce 1926 a přestavěla jej na školu, která zde byla až do

L.P. (Vlček P., Ilustrovaná encyklopedie Českých zámků, Libri), 27.4. 2006

Benešov  (BN)