Hrady.cz
Barokní kostel poprvé zmíněný r. 1645, několikrát přestavěn, pří poslední přestavbě r. 1898 stavitelem Stibral mimo jiné přistavěl věž.
Graficke pismenko Barokní kostel Nanebevzetí Panny Marie stojí na náměstí v Trmicích. První zmínka o něm pochází z r.1645. Později byl barokně přestavěn. Dnešní podoba pochází z r.1898, od stavitele J.Stibrala. Toho roku byla také přistavěna věž. V nice věže je umístěna novodobá socha Assumpty. Před kostelem na sloupu pak socha sv.Josefa.
Stropy kostela jsou valeně sklenuty. Hlavní oltář je barokní, portálový se sloupy z r.1726. Za zmínku stojí i rokoková kazatelna a křtitelnice a znakový kamenný náhrobník z r.1695.
Vladimír Studecký, 21.4. 2006

Ústí nad Labem  (UL)