Hrady.cz
V r.1505 za Jiřího Straky z Nedabylic se prvně uvádí tvrz. R.1683 přistavěno dřevěné patro s dřevěnou věžičkou. V l.1789–1791 sňata dřevěná část i s věžičkou a tvrz adaptována na faru. R.1975 tvrz zrekonstruována. Nyní v majetku obce Studnice.
Obení úřad - bývalá tvrz
Graficke pismenko Studince leží 6 km západně od Náchoda.
Budova bývalé tvrze je zrekonstruována a svou podobou již panské sídlo nepřipomíná. V současnosti je bývalá tvrz v majetku obce Studnice a je v ní umístěn obecní úřad. Veřejnosti tvrz není přístupná.

historie

Poprvé je doložena r. 1447 jako majetek Jana Straky z Nedabylic a Studnice. Po něm držel Studnici jeho syn Petr a po jeho smrti v roce 1505 Studnice připadla jeho nejmladšímu synovi Jiřímu. V té době se prvně uvádí studnická tvrz. Strakové z Nedabylic drželi tvrz až do roku 1643, kdy byla Václavu Strakovi zkonfiskována a císař Ferdinand ji r. 1643 daroval Gerhardu Leuxovi z Leuxensteina. V r. 1664 prodali Leuxové Studnici Jakubovi Ondřejovi

Náchod  (NA)

Další tvrze v okolí