Hrady.cz
Kostel byl vystavěn v letech 1726-1727 na místě bývalého gotického kostela. Do interiéru kostela jakož i do venkovních zdí byli zazděny náhrobní kameny okolních šlechtických rodů.
kostel sv. Jakuba Většího
Graficke pismenko Kostel se nachází asi 100 metrů od náměstí T. G. Masaryka. Kostel je v dobrém technickém stavu a okolo něho se nachází zrušený hřbitov s několika vzácnými náhrobními kameny.
Aleš Marek, 11.4. 2006

Kostel sv. Jakuba Většího
    Na původním místě stál gotický kostel, který byl vystavěn společně se založením města. Později vystavěn současný kostel v letech 1726 – 27. Budova je barokní, obdelná, jednolodní se západní věží. Presbytář je sklenut křížem, sakristie s lunetami. V lodi kostela je valená klenba a její vrchol byl odstraněn a nahrazen dřevěným stropem. Zařízení: hlavní oltář je vyroben od mistra truhláře J. Flehera s obrazem sv. Jakuba od autora J. Hertla z

Umělecké památky Čech, svazek druhý. Československá akademie věd. Ústav teorie a dějin umění. Vydala Academia 1978, 11.4. 2006
    Sv. Jakub Starší (Větší, syn Zebedeův, apoštol) – historie, legendy, atributy

Mladá Boleslav  (MB)