Hrady.cz
Asi 150 m dlouhá a místy až 200 m vysoká křemenná žíla vystupující na povrch byla roku 1997 vyhlášena za přírodní památku.
Bílá skála
Graficke pismenko Přírodní památka v odlehlé části Frýdlantského výběžku u osady Srbská (nyní část obce Horní Řasnice) na hranici s Polskem, vyhlášena v roce 1997. Křemenná žíla, která tu vystupuje na povrch, je dlouhá asi 150 metrů, na nejvyšším místě vysoká cca 200 metrů.
Cesta k památce není značena, je nutné dát se od hlavní silnice, která vede k přechodu vlevo, vystoupit nad ves a dát se po polní cestě nebo přes pole severozápadním směrem. Vzdáleno asi 1,5 km.
Hana Kubíková, 10.4. 2006

přírodní scenerie