Hrady.cz
Pozůstatky hradiště z pozdní doby bronzové, část nálezů keramiky pochází i z pozdní doby halštatské. Západní část vrcholové plošiny je oddělený 100 metrů dlouhým opukovým valem, hradiště má plochu cca 1,5 hektaru.
Příkop a val na Louštíně
Graficke pismenko Zatímco hradiště je přímo na vrcholu Louštína, na jeho úpatí je v některých mapách zakreslen tzv. Kozí hrádek. Ve starší literatuře se uvádí, že jde o jeden z devíti strážních hrádků postavených v okolí Křivoklátu Václavem I. Jeho původní jméno Lauernstein prý dalo jméno samotnému vrchu (lauern = číhat). Jeho popis ale odpovídá popisu hradiště. V novější literatuře chybí.
Ivka, 2.5. 2010

historie

Na vrchu Louštíně (535 m n. m.) nad Krušovicemi jsou pozůstatky hradiště z pozdní doby bronzové, část nálezů keramiky pochází i z pozdní doby halštatské. Západní část vrcholové plošiny odděluje zhruba 100 metrů dlouhý opukový val se zuhelnatělou dřevěnou konstrukcí, hradiště má plochu cca 1,5 hektaru. Plochu hradiště poškodily novodobé stavby, zatímco obvodové části jsou narušeny menšími lomy. Na hradišti proběhl menší záchranný průzkum v roce

Ivka (V. Čtverák, M. Lutovský, M. Slabina, L. Smejtek: Encyklopedie hradišť v Čechách, Libri, Praha 2003), 2.5. 2010