Hrady.cz
První zmínky o tvrzi pocházejí z roku 1387 a až do 15. století byli v držení rodu Frycků z Daliměřic. Po roce 1525 je je tvrz popisována jako pustá a je odprodána městu Mladá Boleslav.
Vodní příkop
Graficke pismenko Obec Valy se nachází asi 5 kilometrů od Mladé Boleslavi, směrem na Jičín. Dále potom na Plazy a následuje obec Valy. Při vjezdu do obce směrem Plazů je na pravé straně malý lesík, který se rozkládá od kulatého tvaru. Do dnešní doby se dochovaly už jenom dva vodní příkopy, které jsou dobře znatelné.
Aleš Marek, 10.4. 2006

historie

O tvrzi ve Valech se poprvé píše v dochovaných písemnostech z roku 1387, kdy je o ní psáno v souvislosti s panem Jenišem z Daliměřic. Pan Jeniš pocházel z rodu Frycků z Daliměřic a tento rod zde sídlil až do 15. století. V roce 1498 je v písemnostech uváděn Markvart Frycek z Daliměřic, který sídlil převážně na nedalekém zámku v Domousnici. V roce 1525 Markvart Frycek prodává pustou a neobývanou tvrz, poplužní dvůr s polu s pustou vsí nedalekému

Aleš Marek / Hrady a Tvrze na Mladoboleslavsku. Zdeněk Fišer, Okresní muzeum v roce 2002 jako 1. vydání./, 10.4. 2006

zaniklý
     Mladá Boleslav  (MB)