Hrady.cz
Skromné pozůstatky po hradu. Podle nálezů existoval ve 2. pol. 13. st., zanikl snad během 14. st. Dochován zlomek hradeb a torzo objektu neznámého účelu. Ze zbytků zdiva postavena r. 1699 na vrcholu dosud stojící zvonice.
Interiér polygonální stavby
Graficke pismenko Chcete-li se podívat na místo, kde stával hrad Levín, je nejlepší se vydat do Úštěka vláčkem a odtud po silnici do Horní Vysoké. Na kopci nade vsí uvidíte střechu věže a na náměstíčku pod hradem je barokní kostel Povýšení sv. Kříže a hospůdka. V kraji čepujou Březňáka a to vůbec nechutná špatně :-)
28.5. 2002

Levínská rozhledna
    Bývalá zvonice na vrcholu kopce je nyní opravena a upravena na rozhlednu. Přístup do věže je volný po pěkném novém dřevěném schodišti. Výhled do okolí je možný jen čtyřmi okny v tlusté zdi zvonice a jen pro dospělé návštěvníky – děti musíte vyzvednout. Přístup z městyse je po sice strmé, ale krátké cestě. Vzhledem k vykácenému porostu na vrcholu je pěkný rozhled do krajiny i z prostoru pod rozhlednou.
    Vlastislav Velkoborský , 20.6. 2010

historie

Městečko Levín je prokazatelně slovanského původu. Zdejší úrodná, od severu chráněná kotlina byla záhy osídlena a jižně od městečka, u osady Hradce, jsou dodnes na zalesněném vrchu zřetelné zbytky slovanského hradiště, které však nebylo dosud archeologicky prozkoumáno. Na druhé straně hlubokého údolí Úštěckého potoka je druhý ostroh, na němž stával středověký hrad. Cesta k hradu vede od městečka na jih. Na vrcholku jsou zachovány nepatrné

Litoměřice  (LT)
    Levín