Hrady.cz
Zříceniny malého hradu, doloženého k r. 1338 za rytíře Racka. R. 1421 dobyt křižáky, po r. 1482 upraven Vřesovci, r. 1543 uváděn jako pustý. Dochováno zarostlé předhradí s příkopy a malé čtvercové jádro se zbytky zdiva brány, hradeb a obytné věže.
zdivo hradby a brány z patra obytné věže
Graficke pismenko Hrad je opravdu hodně zarostlý a není ze silnice vidět. Vede k němu však polní cesta, odbočující vlevo asi 1,5 km za Nepomyšlí těsně za mírným ohybem silnice. Po několika stech metrech dojdete přes louku k hustému lesíku, který ukrývá zbytky původního poměrně rozsáhlého předhradí. Za ním se již po překonání příkopu dostanete ke zříceninám hradního jádra, z nichž jsou nejvýraznější pozůstatky hranolové obytné věže – donjonu a brány.
Filip Matoušek, 18.10. 2002

historie

V historických zprávách je hrad poprvé zmiňován roku 1338 jako majetek rytíře Racka. Roku 1421 byl hrad dobyt během křižáckého tažení proti Žatci, k výraznému poškození však zřejmě nedošlo a hrad byl nadále udržován rytíři z Nedvídkova. Od nich získali Křečov po roce 1482 Vřesovcové, kteří zřejmě provedli některé stavební úpravy. Když roku 1510 koupil panství Jiří Údrčský, hrad již nebyl v dobrém stavu a nehodil se k bydlení; proto byl ponechán

18.10. 2002
    Zříceniny hradu Křečova se zachovaly nad obcí Rohovcem a jsou zarostlé křovinami. Zbořeniště prozrazuje, že se jednalo o malý hrad, který stával na kruhovém návrší a na severní straně byl obklopen dvojitým hlubokým příkopem. Vlastní hradní prostor se čtvercovým nádvořím měl hlavní kamenné stavení obdélníkového tvaru se zaoblenými rohy. Na východní straně se rozkládalo předhradí, z něhož se nezachovalo nic. Nález pražských grošů při hloubení

Louny  (LN)
    Podbořanský Rohozec