Hrady.cz
František Josef Šlik r.1737 přestavěl starou tvrz na barokní zámek. Po r.1780 Václav z Klebersberku provedl úpravy. Další úpravy v r.1924, barokní ráz zachován na průčelí.
Zámecké průčelí
© Pavel Vítek 03/2006
Graficke pismenko Libořice leží 8 km jižně od Žatce.Do obce dojedeme ze silnice č. I/27, když v obci Radičeves, při cestě ze Žatce, odbočíme vpravo a přes vesnici Milčeves po čtyřech kilometrech jsme v Libořicích. Libořice jsou přístupné i z železniční stanice Měcholupy (trať Praha - Žatec - Chomutov), vzdálené 2 km. Do Libořic také zajíždí linkový autobus. 12 km východně můžeme navštívit zámek v Krásném Dvoře. Za poznání stojí nedaleké, původně královské město Žatec, o němž je první zmínka z r. 1004. Ve městě se nachází celá řada turisticky i architektonicky zajímavých objektů. Zámek v Libořicích najdeme v centru obce, téměř na návsi. Je součástí ...

historie

Ves Libořice se poprvé připomíná v r. 1333, ji získal klášter v Roudnici nad Labem. Ten tu postavil tvrz, která se připomíná v r. 1338. V roce 1386 tvrz změnila majitele a od té doby se majitelé velmi často střídali, až je v r. 1718 získal hrabě František Josef Šlik. Ten dal r. 1737 starou tvrz přestavět na barokní zámek. V l. 1739 – 1847 zámek vlastnila hrabata z Klebersberku. Hrabě Václav z Klebersberku provedl po r. 1780 další úpravy zámku a

tvrz přestavěná na zámek
     Louny  (LN)