Hrady.cz
Jednolodní, původně gotický kostel, obdélného půdorysu sv. Šimona a Judy uváděný již r. 1391. Přestavěn r. 1836 a překřtěn na kostel sv. Anny.
Graficke pismenko Ve vsi Zdebuzeves, která se rozpostírá kolem křivolaké silnice můžete objevit kostel sv. Anny. Na jeho místě byl ve 14. století původně gotický kostel sv. Šimona a Judy. Kostel je jednolodní stavba s pravoúhlým presbytářem, pravoúhlou sakristií a v ose kostela v západním průčelí hranolovou věží. Okna tohoto kostela jsou zakončená půlkruhem. Nedaleko kostela ve zdi původní farské zahrady můžete spatřit pozdně barokní výklenkovou kapli se soškou sv. Jana Nepomuckého.
JC (podle umělecké památky Čech), 18.1. 2009