Hrady.cz
Rodový hrad pánů z Klinštejna, jedné z větví Ronovců, existoval od poč. 14. stol. až do jeho poslední třetiny.
Místo hradu Klinštejna
Na Vinném vrchu u Horní Libchavy můžete objevit nepatrné zbytky bývalého hradu a glorietu.
13.5. 2003

historie

Na jižním okraji obce Horní Libchavy se zvedá kuželovitý vrch zvaný Viniční, někdy též Třešňovka. Na jeho vrcholu jsou zachovány pozůstatky vyhlídkového pavilónu z r. 1889, postaveného tehdy na místě staršího glorietu z r. 1856. Tyto romantické úpravy zřejmě setřely téměř úplně stopy po středověkém hradu Klinštejnu. Existenci hradu dokládají vedle nepříliš průkazných nerovností terénu spíše jen nálezy středověkých předmětů – keramiky, ostruh

zaniklý
    Liberecký kraj