Den boje za svobodu a demokracii
Původní románský kostel pochází z 2.pol.12. stol. Ve 14.stol.úpravy v gotickém slohu. Rozsáhlejší rekonstrukce a jeho rozšíření v r.1764. V 19. stol. několikrát opraven a poslední renovace v l.1905-10.
Graficke pismenko Původně románská stavba kostela pochází již z druhé poloviny 12. stol. Prvních úprav v gotickém slohu se kostel dočkal ve 14. stol., již v té době prokazatelně sloužil jako kostel pohřební. Rozsáhlejší rekonstrukce kostela a jeho rozšíření proběhlo v r. 1764. Dále v 19. stol. byl kostel několikrát opraven a jeho poslední renovace byla provedena v letech 1905-10.
Stanislav Drda, 22.2. 2006

Praha-západ  (PZ)