Hrady.cz
František Karel Clary-Aldringen postavil v pol.18.st.lovecký zámeček v čínském stylu. Osmiboká jednopatrová budova. Zvenčí ochoz se zábradlím. R.1795 opraven, střecha podepřena sloupky toskánského typu. Dnes v přízemí restaurace.
Graficke pismenko Krásný lovecký zámeček se nachází v oboře, na konci obce Mstišov. Mstišov je od roku 1980 součástí města Dubí u Teplic.
V přízemí zámečku je restaurace. Sál v patře slouží pro společenské akce a svatby. V oboře si můžete prohlédnout jeleny Dybowského (sika), jeleny wapiti, jeleny evropské, daňky skvrnité, divoká prasata a bažanty. Přístupno celoročně.
Vladimír Studecký, 7.2. 2006

historie

Lovecký zámeček nechal ve Mstišovské oboře postavit pro svou manželku, přezdívanou Tupperle (odtud Tuppelburg), František Karel Clary-Aldringen. Postaven byl, v tehdy oblíbeném, čínském slohu. Nesprávně byl zámeček nazýván Doppelburg a odtud počeštěně Dvojhradí. Osmibokou jednopatrovou budovu obklopuje malý vodní příkop. V prvním patře je sál. Zvenčí je ochoz se zábradlím. V přízemí se nachází čtyři nepravidelné světnice. Roku 1795 byl

Teplice  (TP)
    Mstišov