Hrady.cz
Skromné zbytky hradu z 1. poloviny 13. století pravděpodobně královského založení. Hlavní část hradu byla dřevěná, dochovalo se několik ve skále tesaných místnůstek. Hrad zanikl zřejmě ještě během 13. století.
Hradní plošina
Pohled na hradní plošinu od skalního převisu. Po levé straně patrný vstup k zřícenině přes hradní příkop
Graficke pismenko Na jihovýchod od obce Kvítkova, na okraji pískovcového dolu zvaného Peklo, jsou dodnes zachovány skromné zbytky hradu, mylně dříve spojovaného s názvem Frýdlant, kterému se lidově také říká Pustý hrad. Okolní původně zalesněné území patřilo sice ve 13. století Ronovcům, ale podle posledních poznatků, které publikovali pánové F. Gabriel a J. Panáček, šlo o královské založení (podle profl. T. Durdíka jde zřejmě o tzv. hrad přechodového typu) z 1. poloviny 13. století. Hrad zřejmě zanikl ještě v průběhu 13. století. Hrad, který je dodnes těžko přístupný, byl postaven na pískovcovém ostrohu a dobře opevněn. Měl dva příkopy, přes něž vedl padací most. Dlouho ...
Kol.: Hrady, zámky a tvrze v Čechách na Moravě a ve Slezsku - Severní Čechy, Nakladatelství Svoboda, Praha 1984 - aktualizováno, 6.5. 2003

Liberecký kraj
     Česká Lípa  (CL)