Den boje za svobodu a demokracii
Zchátralý zámek. Postaven po r.1568 Adamem Přibíkem z Otaslavic. R.1692 přestavěn barokně, v l.1820–30 přestavěn, budova pokryta nízkou valbovou střechou. V poslední době byly na zámku zahájeny nejnutnější opravy.
Budova zámku z hospodářského dvora
Graficke pismenko Nabočany leží 6 km východně od Chrudimi
Původní zámek byl postaven po r. 1568. V l. 1820 – 1830 došlo k přestavbě zámku. Při ní bylo zcela změněno první patro, místnosti sníženy a místo původní vysoké valbové střechy byla budova pokryta nízkou valbovou střechou. Byly zrušeny místnosti v prvním patře, určené pro pobyt vrchnosti a celá budova byla přizpůsobena jen hospodářským potřebám. Touto přestavbou získal zámek dnešní podobu. V současnosti je zámek, spolu s přilehlým dvorem, součást zemědělského podniku a slouží jako byty. V poslední době byly na zámku zahájeny jeho nejnutnější opravy.

historie

Po roce 1568 si postavil Adam Přibík z Otaslavic, kterému v té době Nabočany patřili, na severní straně dvora nové sídlo. To se připomíná poprvé v r. 1616, kdy od Adama Přibíka koupila Nabočany Anna Kapounová, rozená z Damsdorfu. Za jejího vlastnictví však nabočanský zámek zpustnul. Teprve v r. 1692, až celé panství koupili Sidonie Voračická, rozená Kapounová s manželem Augustinem Norbertem Voračickým z Paběnic, přestavěli zpustlý objekt v

Pardubický kraj
     Chrudim  (CR)