Hrady.cz
Areál skalního hradu ze 13. stol. na sedmi pískovcových blocích s převažující dřevěnou zástavbou. V 15. století opuštěn. Dochováno množství stop po zakládání dřevěných konstrukcí.
Drábské světničky 11.4.09
Graficke pismenko Tento jedinečný systém skalních místnůstek se strmým přístupem po úzkém schodišti se nachází nedaleko Mnichova Hradiště. Po cestě se nezapomeňte podívat i na hrad Valečov.
28.5. 2002

Drábské světničky
    Bývaly typickým skalním hradem, který se rozkládal na sedmi pískovcových blocích oddělených úzkými štěrbinami. O hradu a jeho majitelích se nedochovaly žádné písemnosti. Dle nálezů zejména keramiky lze usuzovat, že hrad vznikl ve 12.–13. století. Pravděpodobně byl opuštěn a později znovu obnoven v letech 1425–30. Protože část zdejšího kraje byla v době husitských válek ovládnuta husity, předpokládá se, že za obnovením skalního hradu stojí právě

vladimír kotek , 4.2. 2010
    Skalní masív okolo Mužského, čedičového suku, který v třetihorách pronikl naplaveninami druhohorních písků a zpevnil je tak, že odolaly vlivům eroze a vytvořily náhorní plošinu – Hrady – s příkrými stěnami spadajícími do stometrové hloubky, již od pravěku lákal svou dominantní polohou nad okolní krajinou k osídlení. Archeologickými výzkumy tu byla zjištěna přítomnost člověka od nejstarších zemědělců po středověk. Ze středověkých sídel na

Parkoviště, Suvenýry, Samostatné prohlídky
     Mladá Boleslav  (MB)