Hrady.cz
Lužní les s převládajícími duby, habry a olšiny. Poč.19. st.upraven Valdštejny-Vartemberky, vyzdoben pavilóny. Výletním místo. Zůstala kaplička sv.Ant. Paduánského. R.1949 vyhlášený za SPR. R.1983 zbudována naučná stezka.
Kaple
Nedošínský háj u Litomyšle
Graficke pismenko Lužní les s převládajícími duby starých až 300 let, habry a olšiny o ploše cca 30 ha. V sousedství je několik rybníků, největší a nejznámmější je Velký Košíř. Rezervace se nachází mezi obcemi Nedošínem a Tržkem asi 4 km od Litomyšle. Roku 1949 byl Nedošínský háj vyhlášený za státní přírodní rezervaci. Je zde bohatá vegetace, hnízdiště ptáků a vzácní živočichové. Roku 1983 zde byla zbudována naučná stezka s 9 informačními tabulemi. Počátkem 19. století byl Nedošínský háj upraven Valdštejny - Vartemberky do parkové podoby a vyzdoben četnými romantickými pavilóny a jinými stavbami. Stal se výletním místem s lázněmi, později restaurací ...
Radmila Chalupová, 16.1. 2006

turistické

Lužní les s převládajícími duby starých až 300 let, habry a olšiny o ploše cca 30 ha. V sousedství je několik rybníků, největší a nejznámmější je Velký Košíř. Rezervace se nachází mezi obcemi Nedošínem a Tržkem asi 4 km od Litomyšle. Počátkem 19. století byl Nedošínský háj upraven Valdštejny - Vartemberky do parkové podoby a vyzdoben četnými romantickými pavilóny a jinými stavbami. Stal se výletním místem s lázněmi, později restaurací s

Radmila Chalupová, 1.2. 2006