Přihlásit
Přihlášení na server
e-mail:
heslo:
Registrovat Žádost o heslo
Server hrady.cz pro Vás přináší informace již od roku 1998. Naši redaktoři pracují na kontrolách a doplňování informací po celou dobu bez nároku na odměnu. Stejně tak programování serveru bylo provedeno bez jakékoliv odměny. Pokud je pro Vás server přínosný, pomozte v udržení jeho provozu. Účet: 2206443949/6210, Děkujeme. Redakce serveru.
(PayPal)

pomník, památník památník havarovaného letadla JAT-364

Hladat na mapě
Pomník na místě nehody

pomník, památník
Okres:  Děčín  (DC)
Obec: Srbská Kamenice
ČR
Pomník stojí při hrázi rybníka u silnice mezi Srbskou Kamenici a Novou Oleškou.
Zany, 5.4. 2006

26. ledna 1972 spadlo mezi Novou Oleškou a Srbskou Kamenici letadlo DC-9 jugoslávských aerolinií na lince Stockholm – Záhřeb - Bělehrad. Z 28 lidí na palubě letadla přežila explozi a následný pád z výšky přes 11000 m pouze letuška Vesna Vulovičová. Příčina exploze je neznámá, spekulovalo se o zásahu protiletecké obrany či bombě nacionalistických ustašovců.
Zany, 5.4. 2006

Pomník havárie letadla DC-9 jugoskávských aerolinií z 26. ledna 1972. Z 28 lidí na palubě letadla přežila explozi a následný pád z výšky přes 11000 m pouze letuška Vesna Vulovičová.