Hrady.cz
Zachovalá budova dvoukřídlé tvrze (dnes č.p. 47) velmi málo známé historie a osudů, snad místo jednoho z původních sídel bezenských zemanů. Dochované klenuté místnosti dokazují pozdně gotický či renesanční původ, další úpravy v letech 1727 – 1776.
Tvrz od jihovýchodu
Graficke pismenko Tzv. Vorecký dvůr s dochovanou budovou tvrze (dnes č. p. 47) stojí v jihozápadní části Bezna. Budova tvrze samotné stojí po pravé straně hned za vjezdem do dnešního areálu.
Filip Matoušek, 10.1. 2006

Historie a popis tvrze
    Podle tradice je Vorecký dvůr a tvrz nejstarším a původním sídlem Bezna a jeho majitelů, což však s ohledem na nepřehlednost a nedostatek písemných pramenů nelze v současné době s jistotou říci, přestože to naznačují i starší archeologické nálezy a místní lidové tradice. Dvoukřídlý objekt sídla tvoří dnes severovýchodní část dvora. Jižní patrová budova je staršího původu a její silné zdivo a dvě valeně klenuté místnosti s výsečemi dokládají