Hrady.cz
Ve 14.st.tvrz. Račínové z Račína po r.1590 přestavěli na renesanční zámek. V r.1731 Jan Ferdinand Desfours přestavěl na nový barokní zámek. Pravé křídlo na renesančních základech, za ním přistavena kaple. Po r.2000 zahájeny restaurátorské práce.
Graficke pismenko Obec Hrádek u Sušice leží v předhůří Šumavy, 4 km od města Sušice. První zmínka o obci je ze 14. století, kdy zde již stála tvrz. V 16. století připojena k panství Velhartice, posléze jej získali Račínové z Račína, za nichž byla tvrz upravována a posléze po roce 1590 přestavěna na renesanční zámek. Račínové z Račína Hrádek drželi až do 17. století. Pak panství několikrát změnilo majitele. Až v roce 1731 Jan Ferdinand Desfours zahájil přestavbu hrádeckého zámku a to tak, že před starým renesančním zámkem nechal vystavět nový barokní zámek. Zámek měl věž, která se zřítila v roce 1976 zřítila. V průčelí je vstup do zámku, nad ...

tvrz přestavěná na zámek
     Klatovy  ( KT)