V r. 1637 Jan Karel Příchovský z Příchovic dal starou tvrz přestavět na barokní zámek.
Zámek od severovýchodu
Graficke pismenko Blšany se nacházejí 3 km východně od Loun. Snadno se do Blšan dostaneme buď, pěšky z Loun, nebo ze železniční stanice Chlumčany u Loun (cca 1,5 km) a nobo autobusem rovněž z Loun.
V okolí za zhlédnutí stojí jednak bývalé královské město Louny a nebo asi 7 km vzdálený zámek v Peruci.
Blšanský zámek je nevelká, jednopatrová budova s malou věžičkou s hodinami. V současnosti je majitelem stavební firma, která zde má své kanceláře a sklady. Zámek je veřejnosti nepřístupný.
16.11. 2005

historie

Ves Blšany se připomíná jako majetek kláštera sv. Jiří v Praze již v r. 1228. Panství však často měnilo majitele, až jej r. 1588 získal Jan Hruška z Března, který dal v panském dvoře postavit tvrz. V r. 1637 přešla blšanská tvrz na Jana Karla Příchovského z Příchovic, který dal starou tvrz přestavět na barokní zámek, který pak tomuto rodu sloužil jako rodinné sídlo. Nejmladší dcera Jana Karla Příchovského z Příchovic, Magdalena Rosina, odkázala

Louny  (LN)
    Blšany u Loun