Graficke pismenko Obec a zámek Sloupno leží 2,5 km severně od Nového Bydžova. Obec je přístupná autobusem z Nového Bydžova nebo krátkou procházkou po silnici směrem na Jičín. Zámek spatříte hned, jakmile opustíte poslední domy Nového Bydžova. Ve 20. století zámek silně zchátral, ale v posledních letech jej soukromí vlastníci zdařile opravili. Zámek je jednopatrový, vnější průčelí poměrně jednoduché a prosté. V okolí se nachází dvě zajímavé lokality. Jednak je to město Nový Bydžov a jednak cestou na opačnou stranu Skřivany se zámkem původně z 16.století, pseudogoticky přestavěným. V Novém Bydžově naleznete několik zajímavých památek. Gotický kostel sv. Vavřince ...
30.10. 2005

turistické

Zámek je v majetku obce od roku 1995 a díky aktivnímu přístupu místních se zámek podařilo opět přivést k životu.
    Metudka, 22.6. 2009

historie

Poprvé se v obci Sloupno připomíná tvrz v roce 1555. Od té doby měnila celou řadu majitelů, až v roce 1672 byla postoupena břevnovskému benediktinskému klášteru. Břevnovští benediktini nechali v roce 1687 na místě tvrze postavit barokní zámek, který byl v roce 1740 dále rozšířen.

Hradec Králové  (HK)
    Sloupno