Hrady.cz
Barokní zámek z počátku 18. století postavený Bořity z Martinic podle plánů Kiliána Ignáce Dienzenhofera. V letech 1972 upraven pro potřeby MNV, dnes v soukromém vlastnictví.

Zámek

Graficke pismenko Ves Lovčice byla původně součástí zelenohorského panství a je doložena poprvé v r. 1558 jako majetek Adama ze Šternberka. Po jeho rozdělení r. 1560 zůstala u zelenohorského dílu a až po dalším rozdělení r. 1584 se stala součástí panství Plánice. R. 1638 se majiteli panství stali Bořitové z Martinic, kteří si dali na počátku 18. století v Lovčicích postavit barokní zámek; autorem jeho plánů byl Kilián Ignác Dienzenhofer, který r. 1720 stavěl na plánickém panství poutní kostel v Nicové nedaleko Plánice. Rok vzniku zámku znám není, poprvé se o něm zmiňuje až Schallerova Topografie v r. 1789. Jednopatrový zámek má obdélníkový půdorys ...
Hrady,zámky a tvrze v Čechách,na Moravě a ve Slezsku (naklad.Svoboda1987), 25.10. 2005

Klatovy  ( KT)