Hrady.cz
Trojlodní pozdně gotický kostel postaven za vlády Karla IV. Je podobný kostelu Panny Marie v Sulzbachu. V 14. a 15. stol. zpustlý, několikrát vyhořel. Presbytář je pětiboce uzavřen. Zařízení kostela je převážně z konce 17. stol.
© Luděk Pitter 06/2004
Graficke pismenko Arciděkanský kostel Nanebevzetí Panny Marie se nachází severně od náměstí. Jedná se trojlodní pozdně gotickou stavbu. Presbytář je pětiboce uzavřen. Při jižní straně je původní sakristie a při severní straně nová sakristie z počátku 20. stol s oratoří v patře. Věž je při západním vchodu s průjezdem. Zařízení kostela je převážně z konce 17. stol.

Tachov  (TC)
    Tachov