Hrady.cz
Na zámek přestavěná gotická tvrz, postavená rytíři z Mirošovic koncem 15. st. a renesančně přestavěná r. 1554. Roku 1668 připojena Lobkovici k Bílině a barokně upravena. Dnešní dvoupatrová budova s věží obsahuje řadu architektonických detailů.
Graficke pismenko Ves Mirošovice leží asi 5 km jižně od Bíliny a 10 km východně od Mostu, na silnici č. 257 spojující Louny a Bílinu. Stačí z této silnice odbočit do vsi (západním směrem) a pokračovat asi 250 metrů až na náves. Budova tvrze, tvořící severní stranu rozlehlého hospodářského dvora, stojí při silnici na jihozápadním okraji návsi a je trochu skrytá za malým parčíkem.
Filip Matoušek, 12.10. 2005

Přístupnost
    Zámek je přístupný, ale jeho interiery jsou znacně nebezpečné.
    Jan Pospisil , 28.12. 2014

Historie
    První zmínky o Mirošovicích pocházejí již z počátku 13. století, kdy byla jedna z částí vsi majetkem kláštera v nedalekém Oseku. V průběhu následujícího století zde již vzniklo panské sídlo (zřejmě tvrz) rytířů Mirošovských, jehož členové se zde připomínají k roku 1363. O podobě této starší tvrze ani o jejím umístění ve vsi ovšem chybí jakékoli informace. Dodnes v přestavěné podobě dochovaná pozdně gotická tvrz vznikla pak zřejmě někdy na konci

popis

Dnešní mohutná dvoupatrová budova tvrze (později zámku) s vysokou věží ukrývá dosud celou řadu pozoruhodných starších konstrukcí a architektonických detailů. Z budovy původní pozdně gotické tvrze, zřejmě ve tvaru mohutné obdélné budovy s malým přístavkem na jihozápadě, se do dnešní doby dochovaly dva portály v přízemí jižní části budovy. Z renesanční přestavby pochází již zmíněný portál se sdruženým erbem Mirošovských či hřebínková a valené