Hrady.cz
Kamenná věž, která je součástí uměle vystavěné „zříceniny“, je vysoká 10 m (450 m.n.m.) Byla vystavěna na popud radních r. 1906. Stojí na místě „Na Vyhlídce“ u hotelu Pyramida. Je vlastně na rovině a vyhlídka je omezená, přesto stojí za návštěvu.
Rozhlednička
Graficke pismenko Ve Františkových Lázních můžete objevit dvě rozhledny. Jednou z nich je Zámeček - lesní kavárna s vyhlídkou (i přes dobrý stav a provoz v restauraci nepřístupná). Druhou pak Salingburg. Nachází se v jižní části města na místě zvaném Na Vyhlídce doslova jako zahradní atrakce hotelu Pyramida. Otevřena však byla už 7.září 1906 a její výška je 10 m. Díky hotelu a stromům toho moc neuvidíte, rozhledna stojí na rovině v parku. I přesto stojí za návštěvu. Je volně přístupná.
22.8. 2005

pověsti

Říká se o ní, že v ní žije duch minerálních pramenů Salinger. Rozhledna i duch dostaly jméno podle zdejší kyselky nazývané od pradávna Saling.

věž
    rozhledna