Hrady.cz
R. 1669 Kateřina Alžběta z Bachonhay začala s výstavbou zámku. V letech 1800-1805 Klement August Ledebour-Wicheln zámek rozšířil. V součastnosti částečně opraven, nevyužíván a začíná chátrat.
Hlavní průčelí od západu
© Pavel Vítek 08/2005
Graficke pismenko Křemýž se nachází 4 km jižně od Teplic a 6 km severovýchodně od Bíliny. V okolí můžeme navštívit lázeňské město Teplice, nebo lázeňské město Bílinu, kde se nachází i veřejnosti přístupný zámek a nebo rovněž přístupný zámek v Duchcově.
14.12. 2005

Dějiny zámku po 2.světové válce
    Po 2.sv.válce bylo v zámku zdravotnické zařízení pro léčbu plicních chorob. To zde fungovalo až do konce padesátých let 20.stol. Poté zde byla zřízena léčebna dlouhodobě nemocných. V roce 1993 byla ukončena rozsáhlá rekonstrukce léčebny. Paradoxně byl v roce 1996 ukončen její provoz. Objekt spravoval Okresní úřad v Teplicích. Po ukončení činnosti okresních úřadů k 31.12.2002, přešel do příslušnosti Úřadu pro zastupování státu ve věcech

Vladimír Studecký, 1.9. 2005
    Křemýžské paství koupila r. 1669 Kateřina Alžběta z Bachonhay a začala s výstavbou zámku. Původní stavba byla jednopatrová barokní budova. V roce 1770 přešel zámek s panstvím do vlastnictví rodu Ledebourů. Klement August Ledebour-Wicheln dal v letech 1800-1805 rozšířit barokní zámek, dal přistavět druhé patro, jižní průčelí bylo rozšířeno o rizalit v klasicisním stylu. Kolem zámku vznikl park. Přestavby v druhé polovine 19. století narušily

Teplice  (TP)
    Ohníč