Hrady.cz
Kovová rozhledna, 532,2 m n. m., 20 m vysoká. Stávala zde dřevěná třípatrová triangulační věž. Kovová rozhl. postavena r. 2001 Obecním úřadem Krátošice a firmou RadioMobil. Autoři S. Kotrča a P. Konopa. Má dvě vyhlídkové plošiny.
Rozhledna na Čermákově vrchu u Krátošic.
Graficke pismenko Přímo nad obcí Krátošice mezi Planou nad Lužnicí a Choustníkem na Táborsku se vypíná do výšky 532, 2 metry nad mořem Čermákův vrch. K rozhledně na jeho vrcholu vede z obce modrá značka v délce zhruba 300 metrů, která dále míří přes Myslkovice do Soběslavi. Autem lze z Krátošic dojet na dohled rozhledny.
Jiří Cukr, 21.8. 2005

historie

Konstrukce 20 metrů vysoké rozhledny byla postavena na jaře roku 2001 díky Obecnímu úřadu Krátošice a firmě RadioMobil, která ve zdejší oblasti potřebovala zvýšit signál. Věž, jejímiž autory jsou Stanislav Kotrča a Pavel Konopa, proto plní dvě funkce – telekomunikační a vyhlídkovou. Slavnostní otevření proběhlo 5. května 2001. Návštěvník má k dispozici dvě vyhlídkové plošiny. Jedna je krytá a druhá tradiční tři metry nad ní. Ze