rozhledna Letná

Stráž císaře Františka Josefa
Rozhledna s restaurací byla postavena r. 1897 k 30. výročí panování Františka Josefa I., vybudoval ji Horský spolek. Po 2. sv. válce rozhledna zchátrala, od poč. 90. let 20. stol. v soukr. vlastnictví, nevyužívána. Opravena novým majitelem a otevřena v dubnu r. 2014.
Source soubor nebyl vytvoren!
Rekonstruovaný zadní trakt
Graficke pismenko Rozhledna s restaurací, která dříve nesla vznešený název Stráž císaře Františka Josefa, se nachází v Teplicích na dnešní Letné. Později se jí též říkalo Kozí nebo Malý hrádek.
Vladimír Studecký, 20.7. 2005

turistické

Rozhledna i s restaurací je od dubna 2014 nově otevřena. Součástí objektu je i welness a školicí místnosti.
    Jan Borek, 13.3. 2014
    Přístup k rozhledně
    Na rozhlednu se dostanete přes hlavní vstup u horního parkoviště (vstup je společný s Restaurantem Hrádek Letná). Návštěvníci mohou získat pamětní razítko a turistickou vizitku.
    E.H. - info provozovatel, 26.5. 2014

historie

Rozhlednu s restaurací vybudoval v r. 1897 aktivní Horský spolek. V dobách po 2 .světové válce však dominantní objekt chátral a v nedobrém stavu přešel počátkem 90. let 20. století do soukromých rukou. Nový majitel zahájil rozsáhlou přestavbu, kterou ale nedokončil. Poté byl objekt řadu let ve špatném stavu a nebyl využíván. Nový provozovatel, společnost Terahertz, s.r.o., otevřel rozhlednu v dubnu r. 2014. U rozhledny je také restaurace,

článek in Teplické inzeráty - P.Kovář (aktualizováno 26.5.2014, E.H.), 20.7. 2005

věž